(©Starsport)
(©Starsport)

Silovita Srbija zadala novi udarac, pala je i Italija

Vreme čitanja: 2min | čet. 27.05.21. | 23:15

Novo veliko slavlje ekipe Aleksandra Vladisavljeva

Zaputile su se odbojkašice Srbije u Rimini u tišini, nije bilo velikih najava, jer je nacionalni tim otputovao u podmlađenom sastavu. Ali, to ni u najmanjoj meri nije poremetilo Srbiju da pruži partije skoro pa u rangu onih kada su tu selektor Zoran Terzić i najbolje igračice. Izvanrednom igrom reprezentacija Srbije predvođena Aleksandrom Vladisavljevim trijumfovala nad domaćinom turnira, selekcijom Italije - 3:1 (25:18, 23:25, 26:24, 25:20)

Evropski i svetski šampion, i olimpijski vicešampion, ubedljivo je najmlađi tim u Ligi nacija, ali to ne da se ne primećuje, već se u pojedinim momentima stiče utisak kao da je trenutni sastav reprezentacije Srbije godinama na okupu. Sjajno je odigrala Srbija protiv Turske, osvojila je bod na premijeri, potom uzela uzela meru Poljakinjama, a odličan start u Ligi nacija upotpunima je pobeda protiv Italije. Niko više Srbiji ne može da dodeljuje ulogu autsjadera i sudi ovom sastavu prema godinama, a prosek je samo 21.

Izabrane vesti

Srpkinje su do trijumfa nosile Katarina Lazović i Sara Carić. Jedna od retkih koja ima duži reprezentativni staž, Katarina Lazović, osvojila je 21 poen za selekciju Srbije, dok je Sara Carić meč završila sa 11 poena. Dobra izdanja pružile su i Sofija Medić i Sara Lozo, koje su doprinele sa po osam poena. Kod Italijanki, koje su takođe nastupile u podmlađenom sastavu, najistaknutija bila je Silvija Nvakalor sa 21 poenom, a do dvocifrenog učinka stigla je i Sofija D'Odoriko (10 poena).

Odbojkašice Srbije plenile su igrom tokom većeg dela meča, furiozno su ušle u meč i prilično lako ga osvojile. Bio je to dodatni podstrek za ekipu Aleksandra Vladisavljeva, raširena su krila u ranoj fazi trećeg duela Lige nacija i uprkos tome što su Srpkinje poklekle u završnici drugog seta, bilo je evidentno da ih ništa neće zaustaviti na putu do trijumfa. Blistala je Srbija u polju, letele su odbojkašice Srbije po terenu i nisu klonule duhom čak ni u trenucima kada su bile pred gubitkom seta. Imala je Italija veliku prednost u završnici trećeg seta, bila je pred osvajanjem istog, ali je Srbija napravila seriju 5:0 i okrenula rezultat u svoju korist. Sjajna igra iz finiša trećeg seta prelila se i na četvrti, sve je odlično funkcionisalo u igri Srpkinja i zabeležena je druga pobeda na turniru.

Srbija naredni meč u Ligi nacija igra protiv Sjedinjenih Američkih Država 31. maja od 19.30.

LIGA NACIJA ZA ODBOJKAŠICE (RIMINI, ITALIJA) - 3. KOLO

Četvrtak

Nemačka - Belgija 3:0

Rusija - Holandija 1:3

Južna Koreja - Japan 0:3

Kanada - Dominikanska Republika 1:3

Kina - Tajland 3:0

Poljska - Turska 1:3

Brazil - SAD 1:3

Srbija - Italija 3:1



tagovi

ženska odbojkaška reprezentacija SrbijeLiga nacija za odbojkašice

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara